Menú lateral AMP
Eleccions 14-F »

La CGT denuncia que el vot per correu posa en perill la salut dels treballadors i els electors

El sindicat sol·licita la contractació de personal específic per realitzar tots els tràmits del 14-F
Firma
Actualitzada 01/02/2021 a les 13:42

correos, correus, centre logístic

Imatge del centre logístic de Correus al polígon El Segre de Lleida.

ACN

La Confederació General de Treballadors (CGT) denuncia que el vot per correu durant les pròximes eleccions del 14-F posarà en perill la salut dels treballadors i els electors i alerta d'una «mala gestió» per part de Correus. En un comunicat enviat aquest dilluns, el sindicat apunta que l'escenari que es presenta de cara als pròxims dies és «dantesc» i sol·licita la contractació de personal específic i nous mitjans de protecció per garantir el repartiment de vots dins els terminis establerts i de forma segura. La CGT avisa que la gestió que proposa Correus per afrontar els comicis «tindrà conseqüències» i titlla a l'empresa «d'irresponsable». «No volem ser transmissors ni exposar-nos a més contagis», sentencia.
 
En el mateix comunicat, el sindicat denuncia que els sobres de vot no disposen d'un sistema de tancament automàtic. «D'aquesta manera, estem enviant milers de sobres a les meses electorals amb restes de saliva de persones que voten», apunta. Alhora, la CGT avisa que s'hauran d'admetre vots en un domicili on els votants no portin mascareta, i afegeix que és impossible saber si els destinataris estan confinats o són positius per covid-19.


Per altra banda, el sindicat recorda l'alta incidència que ha tingut la covid-19 a Correus. Segons dades facilitades per l'empresa a 25 de gener, a la província de Barcelona –que agrupa vora 5.000 treballadors- s'han detectat 216 positius, 292 casos probables, hi ha 783 contactes aïllats i ja s'han produït dues defuncions.

Correus aplica tots els protocols de seguretat
Segons la companyia, els seus treballadors reben la Formació Preventiva enfront dels riscos del covid-19 i se'ls facilita tota la informació necessària per a fer front. Tots els empleats disposen de mascareta FFP2, guants i gels d'ús personal. Els usuaris de les oficines, per part seva, també tenen a la seva disposició gels hidroalcohòlics

A més, asseguren que totes les oficines compten amb mampares de separació amb els clients i es controla el seu aforament per evitar aglomeracions de persones. A les oficines amb més electors s'han habilitat finestretes exclusives per al vot per correu per agilitar aquest tràmit.

En un comunicat, Correus assegura que l'intercanvi de documents es diposita al taulell, evitant en tot moment el contacte físic entre empleat i client.

En el cas de el vot per correu, l'empleat en cap moment mantindrà contacte directe amb el destinatari de l'enviament i en cap cas accediran a l'interior de cap domicili. Tampoc accediran a residències de majors, centres hospitalaris, o anàlegs, més enllà dels punts habituals de recepció o lliurament de la correspondència.
Temes relacionats
Diari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.